Betty si-a inceput cariera muzicala la varsta de 4 ani la Palatul National al Copiilor, unde in scurt timp a devenit solista Grupului “Allegretto”. Betty a fost apoi componenta principala a Ansamblului “Romanasul”. Printre componentii ansamblului care aveau varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, Betty s-a facut repede remarcata si astfel a devenit la o virsta foarte frageda solista ansamblului.

Alaturi de Grupul “ Allegretto” si de Ansamblul “Romanasul” ea a strabatut foarte multe tari , participand la diferite festivaluri si concursuri muzicale, unde a obtinut de cele mai multe ori premiul intai.
Primul festival – concurs de peste hotare la care a participat a fost in Ucraina.
”Festivalul de la Ucraina a avut doua sectiuni, una pentru muzica populara si una pentru muzica usoara. Am participat la ambele sectiuni si in momentul decernarii premiului am fost luata in culise si rugata sa aleg unul dintre cele doua premii pentru ca ar fi insemnat sa castig eu ambele premii. Bineinteles ca am ales premiul sectiunii de folclor pentru ca acest gen de muzica m-a atras dintotdeauna”- declara Betty.

In anul 1994 a participat la Festivalul de la Valcea unde a obtinut premiul I la sectiunea interpretare.
Au urmat alte festivaluri si turnee in tari ca Ungaria, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Albania, Turcia, Iordania, China, Germania, Cipru, Israel, SUA, Algeria, Spania, Uk.

Prima aparitie televizata a fost la TVR in cadrul emisiunii Tip-Top Minitop care la momentul acela era prezentata de regretatul Ioan Luchian Mihalea. A interpretat o melodie din folclor – “ Mi-o Zis Mama Ca Mi-o Da”, si a obtinut locul I.

In anul 1996 Betty a avut onoarea de a-i canta superstarului Michael Jackson, in cadrul concertului de bun venit pe care organizatorii l-au pregatit pentru cea de a doua vizita a sa in Romania. „

In acel moment nu realizam amploarea evenimentului,  m-am bucurat foarte mult cand am auzit ca voi canta pentru el. M-a aplaudat si am facut cateva poze. O amintire de pus in rama si o mare onoare!” – ( Betty )

Betty Stroe studiat naiul sub indrumarea domnului profesor Cornel Pana, la Colegiul National de Muzica Dinu Lipatti, iar ulterior a optat pentru sectiunea Canto Popular unde a studiat sub indrumarea prof. Gavril Prunoiu.

In perioada 2001 – 2007 a fost solista trupei Etnic unde a dat viata unor piese precum: “Sunt o fata frumusica”, “Zorilor”, “Venin”, “Blestem”.

Incepand cu anul 2008, Betty a ales cariera solo si a facut o schimbare de stil muzical, iar in anul 2015 a inceput colaborarea cu Wilmark pentru proiectul Tequila Party. Un show spectaculos de muzica si dans, cu multiple schimbari de costume, show de lasere si momente de dans si entertainment.

Vezi AICI cele mai noi lansari si colaborari…